O demonstrație făcută la începutul orei de informatică a stârnit interesul elevilor. Curioși, au încercat rând pe rând noua tablă:
"A: Nu, B: Numai dacă le desenăm, C: Numai imaginile din clip art sau D: putem insera orice fel de imagine. Imaginile din power point le putem insera cu orice fel de imagine."
"Printr-o singură atingere se afișează pe tablă ce ai scris. Nu e ca și cum ai scrie pe o tablă normală cu cretă și după aia să stergi cu buretele care e umed", a observatb un elev.
Altul a completat: "Este ca o tabletă mai mare și putem folosi și degetul dar folosim și diferite creioane și markere."
Următoarele ore vor fi și mai interesante, spun dascălii. Hărți geografice interactive, probleme și exerciții de matematică sunt doar o parte dintre soft-urile pe care profesorii le pot folosi.
"E mult mai atractiv pentru copii și aplicațiile par mai deosebit de realizat așa, folosind o astfel de tablă", spune Carmen Băican, profesoară de informatică.
Profesorii de la şcoala "Dacia" din Oradea au urmat un curs ca să înveţe cum să utilizeze modernul obiect.
La şcoala "Dacia" au fost montate trei astfel de table, care au fost cumpărate din sponsorizări. Conducerea unității de învățământ spera însă ca în curând toate sălile să fie dotate cu astfel de obiecte. Prețul tablelor Smart diferă în funcție de complexitatea acestora și poate să depășeașcă cu ușurință 1000 de euro.