Dornici să afle cât mai multe informații, cei 43 de elevi înscriși în program merg la toate cursurile, de la cele de limba română până la kinetoterapie.
"Am propus niște materiale pe care le-am făcut și cu studenții de la Facultatea de Litere, o prelegere despre limba română în spațiul public, mai exact greșelile pe care le întâlnim în audio-vizual", spune lector univ. dr. Paula Neamțu, catedra de Limba și Literatura Română.
"Mă așteptam să fie mult mai greu, profesorii să fie mult mai severi, dar este chiar bine."
"Am încercat să fac ceva diferit vara aceasta și am aflat că Oradea are o facultate de medicină foarte bine organizată și examenul se dă cu o săptămână după și am venit să mă interesez să văd cum e pe la cursuri."
În cadrul Universității de Vară tinerii sunt ajutați să își găsească facultatea pe care vor să urmeze la sfârșitul anilor de liceu.
"Este un proiect foarte important și cu un impact pozitiv în rândul elevilor care contribuie la dezvoltarea lor prin prisma cursurilor și seminariilor."
"E foarte frumos, chiar nu m-am așteptat să fie așa de distractiv."
"Când au ajuns au fost la Ineu. Au avut câteva activități interactive: călărit, hidrobiciclete, golf. Am mai fost să ne plimbăm puțin prin oraș. Le-am prezentat pe scurt orașul. Avem și câteva activități de cunoaștere, jocuri de cunoaștere", spune Roxana Igna, coordonator al acţiunii.
Pentru cele două săptămâni petrecute în cadrul Universității de Vară elevii plătesc 250 de lei. Cei care nu sunt cazați în campus plătesc 150 de lei, iar cei care nu vor cazare și masă achită doar 100 de lei.
Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău