Șeful Poliției Bihor, audiat la DNA Oradea

Data publicării:
audieri Liviu Popa

Audieri pe bandă rulantă marți dimineață la DNA Oradea. Rând pe rând, șeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, cel al Poliției Municipiului Beiuș, șeful Poliției Rurale Beiuș și comandanții posturilor comunale din Cărpinet și Pietroasa au stat de vorbă cu procurorii anticorupție. Ultimii patru sunt cercetați într-un dosar în care anchetatorii îi supectează că ar fi primit diverse sume pentru a ține la sertar dosarele unor oameni de afaceri.

Primul care a ajuns la sediul DNA Oradea a fost Gheorghe Bat, șeful postului comunal de poliție din Pietroasa. Alături de doi avocați, polițistul a intrat grăbit în clădirea Direcției Naționale Anticorupție. La scurt timp și-a făcut apariția și chestorul Liviu Popa, a cărui locuință a fost perchiziționată ieri dimineață.

"În jurul orei 9 la sediul DNA Oradea a ajuns șeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa. Acesta a stat înăuntru aproximativ 20 de minute, iar apoi a plecat însoțit de avocatul său, fără a face însă vreo declarație", a relatat Claudiu Mihuț, reporter Digi24 Oradea.

Vizibil afectat de cele întâmplate, cel care a condus Poliția Română în perioada 2010-2012 s-a urcat în partea din spate a mașinii care a demarat în trombă. Nu se ştie încă de ce fapte este acuzat chestorul. După Liviu Popa, din sediul Poliţiei au ieşit ceilalți patru șefi implicați în dosarul de corupție. Este vorba despre Raul Rotar, șeful postului comunal de Poliție din Cărpinet, Gheorghe Bat, șeful postului comunal din Pietrosa, Dorin Vesa, șeful Poliției Rurale Beiuș, și Remus Indrei, șeful Poliției Municipiului Beiuș. Niciunul nu a făcut declarații.

"Procurorii vorbesc despre fapte de corupție comise în perioada 2012-2014. Acești angajați ai Poliției Bihor ar fi ținut la sertar mai multe dosare penale care vizau anumiți oameni de afaceri în schimbul unor taxe de protecție", a precizat Claudiu Mihuţ.

Învinuiți cel mai probabil pentru luare de mită, cei patru polițiști se vor întoarce în această săptămână la DNA pentru a-și susține punctul de vedere. Ancheta începută pe 29 iunie a fost extinsă și în cazul chestorului Liviu Popa, după ce procurorii au bănuit că acesta cunoștea practicile ilegale ale subordonaților săi, dar nu a luat nicio măsură.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care vor trăi momente de vis până la finalul anului 2024. Vor încheia anul în glorie
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Selena Gomez reacționează după noile critici legate de silueta sa: Nu-mi pasă că nu sunt subțire băț
Film Now
Jennifer Lopez, în cei mai scurți pantaloni din garderobă și cizme până la genunchi, la proiecția noului film...
Adevarul
Nazistul care s-a revoltat împotriva cruzimii. Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, salvatorul evreilor
Newsweek
Care pensionari NU iau bani în plus la pensie la indexarea din 1 ianuarie? Știm ce meserie au avut
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Aricii din Europa, incluşi pe „lista roşie” cu specii „potenţial ameninţate cu dispariţia”. „Oamenii sunt cei...
Film Now
Cum arată fiul lui Jack Nicholson. Asemănarea cu tatăl lui i-a adus rolul principal într-un film horror
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...