Îmbrăcaţi în uniformă, 17 pompieri s-au prezentat la prima oră a dimineţii, la Centrul de Transfuzii. I-au urmat pe cei 11 colegi care au făcut miercuri acest gest, pentru că ştiu cât de important este sângele pe care îl donează.
"Am văzut multe lucruri prin care am ajutat oamenii şi prin acest fapt consider că tot un ajutor se numeşte şi donarea de sânge în momente critice pentru unii", spune căpitanul Sergiu Gherman.
"Mă gândesc că sângele meu este benefic pentru alte persoane care au nevoie de el."
"A dori ca multă lume să vină să doneze, că sunt oameni care chiar le trebuie sânge."
"Suntem aici pentru cei a căror vieţi depind de acest gest. Pompierii militari bihoreni au desfăşurat şase acţiuni de donare de sânge în acest an", susţine căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.
Numărul mare de donatori din ultima perioadă a făcut ca stocul de sânge să depăşească necesarul. Astfel, centrul de transfuzii din Oradea poate onora, la nevoie, şi cereri din alte judeţe.
"Este foarte binevenită prezenţa atâtor persoane, oameni cu totul şi cu totul deosebiţi, nu numai de la ISU, care ne-au obişnuit cu acest tip de activitate. Sunt din ce în ce mai mulţi tineri, cupluri, sunt prieteni, sunt familii care vin şi donează. Este extraordinar, este spectaculos ce se întâmplă", a declarat dr. Ligia Burtă, directoarea Centrului de Transfuzii Bihor.
Pentru gestul lor, donatorii de sânge primesc tichete de masă, reduceri pe mijloacele de transport în comun şi o zi liberă de la serviciu. Cei care vor să doneze sânge o pot face de luni până vineri, între orele 8-11, la Centrul de Transfuzii din Oradea.
Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş