Reţete de detoxifiere pentru noul an

Data actualizării: Data publicării:
retete detoxifiere

După mesele copioase de sărbători, e vremea curelor de detoxifiere. Un celebru chef bucătar are mai multe recomandări pentru noi, dar şi câteva reţete care ajută organismul să-şi revină după mesele încărcate din ultima perioadă.

Meniurile pregătite de chef Daniel Napoletano sunt foarte potrivite pentru cei care vor să elimine toxinele după mesele grele de sărbători.

Daniel Napoletano, chef: „Începem cu o salată de avocado pe care o numesc un coşuleţ de avocado.”

Acesta este, de fapt, un cocktail apetisant de legume şi fructe care aduce organismului vitaminele de care are nevoie o persoană pentru a fi sănătoasă şi dinamică.

Daniel Napoletano, chef: „Păstârnac, o parte din praz, o parte din ardeiul capia, zucchini şi vânăta, care este nelipsită în ingredientele mele plăcute, şi avem şi andivele care vor fi un deliciu pentru toată lumea.”

Salata de fructe şi legume, odată asezonată cu curcuma, va fi completată cu cinci tipuri de fructe de mare înăbuşite câteva minute în apă. Apoi se toarnă zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

Daniel Napoletano, chef: „Am împreunat un matrimonio de avocado cu fructele de mare. Fructele de mare sunt de asemenea pregătite ca salată rece, sunt trase în dressing de lămâie cu ulei de măsline, pătrunjel si usturoi, doar presat.”

O supă mai puţin obişnuită în România este aşa numita "supă a pescarului", o reţetă a la chef Napoletano, bazată pe mai multe sortimente de fructe de mare şi peşte. E o supă care merge de minune cu crutoane, spune chef Napoletano.

Daniel Napoletano, chef: „Vom asimila toate ingredientele de la fructele de mare şi vom dori să avem o cremozitate! Asta este important! Cremozitatea o vom face din curcuma roşii blenduite, ulei de măsline ce îl vom adăuga ulterior, puţin peperoncino să fie puţin picantă! La final, vom introduce grand cucina care va aduce cremozitatea fără să fie la foc.”

Felul principal propus de chef Daniel Napoletano este un peşte cu carne slabă. O altă reţetă ideală pentru detoxifiere.

Daniel Napoletano, chef: „Peştele înăbuşit în sos de curcuma, ulei de măsline, lămâie şi acestea vor fi înăbuşite aldente împreună, asezonat cu creveţii care vin înăbuşiţi în tigaie cu dorada.”

E un preparat foarte uşor de digerat.

Daniel Napoletano, chef: „Este o doradă înăbuşită cu ulei de măsline, vin, lămâie, înăuntru este împănată cu creveţi!”

Chef Napoletano recomandă ca astfel de cure de detoxifere să fie făcute cu regularitate.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Amazon s-a dus la Ilie Bolojan și a cerut trei lucruri banal de complicate pentru România de 35 de ani...
Digi FM
"Doamne, ce scârbos!" Cadoul neobișnuit pe care Selena Gomez l-a primit de la logodnicul ei i-a dezgustat pe...
Pro FM
Sylvia Sîrbu, viața la ani buni după trupa ASIA și divorțul de Andrei Ștefănescu. Cu ce se ocupă: Am 3...
Film Now
Salma Hayek a publicat poze din anii '90, în care apare fără haine, și a stârnit reacții cu nemiluita. 1,3...
Adevarul
Ucraina riscă să intre pe nisipuri mișcătoare. Ce semnificație au mesajele contradictorii ale administrației...
Newsweek
7.500.000$, pregătirea unui pilot de vânătoare. Mai scump decât greutatea lui în aur
Digi FM
"Doamne, ce scârbos!" Cadoul neobișnuit pe care Selena Gomez l-a primit de la logodnicul ei i-a dezgustat pe...
Digi World
Cum s-a schimbat corpul unui bărbat care a mâncat câte 30 de ouă pe zi timp de o lună. Rezultatele...
Digi Animal World
Momentul emoționant în care un câine află că stăpâna sa este însărcinată. Imaginile inedite fac furori pe Tik...
Film Now
Cum arată viața lui Richard Gere de când s-a mutat în Spania. Soția lui a făcut publice imagini rare pe...
UTV
Reacția lui Alexandru Ciucu după dezvăluirile Alinei Sorescu despre mariajul lor. „Nu înțeleg de ce trebuie...