Vineri, la ora 6, zeci de echipaje ale Poliției Rutiere au fost poziționate la intrările și ieșirile din orașe, dar și pe cele mai aglomerate șosele din Bihor. Agenții au oprit în special vehiculele care transportau persoane. Au vrut să vadă dacă acestea sunt dotate corespunzător și dacă numărul pasagerilor nu este mai mare decât cel al locurilor.
"- Deci astea două nu sunt bune. - De ce? - Pentru astea primiți amendă de 500 de lei."
"Am stingătorul și trusa medicală expirate, mașina de fapt că nu este a mea. - Practic, înlocuiți pe cineva? - Da, eu am înlocuit pe cineva."
"Verificăm la cursele pe o distanță mai mare, respectarea timpilor de odihnă. Consumul de alcool îl verificăm în special dimineața și seara; un conducător auto care transportă persoane trebuie să fie mereu într-o stare psiho-fizică corespunzătoare", atrage atenţia comisarul-șef Silviu Popa, de la Poliția Rutieră Bihor.
Mulți dintre șoferii care circula pe DN76 între Oradea și Beiuș spun că nu doar acțiunile Poliției îi fac să reducă viteza. Starea drumului îi obligă de multe ori să circule sub limita legală.
"Nu ai cum să prinzi viteză că rupi mașinile. E greu și pentru cei din spate? E foarte greu pentru că îi scuturăm dar trist este că degeaba a fost ministrul aici că tot nu se lucrează pe drum", spune Ioan Boruț, șofer pe o mașină de transport persoane.
"Îți rupi toate mașinile, plătim taxe, plătim impozite și în schimb luăm toate gropile."
În cursul serii mai multe filtre ale Poliției Rutiere vor acționa pe Drumul Național 1 pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteză.