Rafting, plimbări şi mâncare pe săturate în Defileul Crişului

Data actualizării: Data publicării:
rafting2

De 1 Mai, mulți au preferat să se retragă în zonele de la munte ca să profite de aerul curat și să facă activități reacreative. În Defileul Crișului, de exemplu, unii turiști au făcut rafting, iar alții au vizitat împrejurimile și s-au bucurat de vremea frumoasă.

Echipați cu costume de neopren și încălțăminte specială, mai mulți turiști care au ajuns la Șuncuiuș, în județul Bihor, s-au dat cu caiacele pe Crișul Repede. I-au atras adrenalina și priveliștea spectaculoasă.

„Raftingul este una dintre acțiunile preferate de turiștii care ajung aici, la Șuncuiuș. Și pe bună dreptate, experiența este una pe măsură, iar peisajele sunt superbe”, spune Anca Deac, jurnalist Digi24 Oradea.

„Am ales varianta să vin aici la Șuncuiuș, în cadrul acesta minunat, să ne dăm cu caiacul, să mergem pe via ferrata și cred că e cel mai plăcut mod de-a petrece timpul liber”, spune un turist.

„Cred că o să fie o experiență foarte frumoasă, am mai făcut doar o singură dată, dar vreau să încerc și de data asta.”

„În această perioadă, având în vedere vremea bună de afară, preferă raftingul sau partea de închiriat caiace, aici, unde e o zonă mai liniștită. Se face un instructaj, primesc costume de neopren, primesc veste, căști și la distracție toată lumea”, explică Sînziana Todoca, reprezentanta unei firme de închirieri bărci.

Și alți turiști au venit în Defileu ca să se bucure de natură și să admire peisajele.

„Am ieșit să vedem un defileu frumos, natural, special, ne încântă privirea și ne bucurăm că găsim atâta tineret care vine să se bucure de frumusețile României.„

„- Am venit să vizităm puțin împrejurimile.
- Cum vi se pare zona?
- Superbă. Foarte frumos.”

„Am venit aici la Șuncuiuș cu un grup de prieteni. Am fost și anul trecut. Noi, aici, în primul rând, facem drumeții, dar și mergem prin peșteri. Am venit și în mod special pentru asta, pentru rafting.„

Pentru cei care au ajuns la Șuncuiuș, bucătarii au pregătit fel de fel de bunătăți. Anul acesta, micii și grătarele n-au mai fost la mare căutare.

„Pe lângă chestiile obișnuite de 1 Mai, cum sunt mici, grătare, mâncăruri făcute la ceaun, aici pot mânca și niște burgeri de casă, puțin reinterpretați, niște paste făcute proaspăt și niște costițe gătite slow cooked, adică încet”, a explicat Claudiu Rad, bucătar.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată azi Andrei Găluț, unicul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity, la 9 ani de la tragedia din...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Ce se află în spatele aspectului clar întinerit al lui Brad Pitt. Actorul ar fi investit 130.000 de dolari în...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani