Angajaţii Direcţiei Regionale Vamale din Oradea spun că directorul ANAF vrea să alunge angajaţii, cu tot cu familii, la 150 de kilometri distanţă în Cluj-Napoca.
"Nici economic, nici social nu se justifică această mutare. Nu ştim de unde a venit acestă idee, ne întrebăm şi noi dacă nu este vreun interes personal la mijloc", spune Sorin Târţan, angajat al Direcţiei Regionale Vamale Cluj.
Colega sa Georgeta Bucur îl completează: "Avem familii, soţii cu locuri de muncă părinţi bolnavi, copii la şcoală, foarte mulţi au credite în bănci."
"Cu ajutorul autorităţilor locale am putea fi sprijiniţi. În acest sens am făcut un memoriu, am înaintat memoriul la prefectură, la consiliul judeţean. Aşteptăm să se rezolve problema noastră", susţine Radu Furtoş.
Directoarea regionalei, Mona Barbul, care parcurge zilnic drumul cu maşina de la Satu Mare la Oradea a fugit de angajaţi şi de jurnalişti.
"- Aşa fugiţi? Chiar în halul ăsta sunteţi? Puteţi să ne oferiţi un răspuns referitor la mutarea sediului ?
- Mă grăbesc! Vă rog să vă adresaţi compartimentului mass-media. La revedere!"
Angajaţii spun că nu li s-a explicat motivul mutării la Cluj-Napoca. Au auzit doar că în actuala clădire ar putea fi adusă Direcţia Antifraudă, ce acum funcţionează în fostul sediu al Vămii.
"Nu mai există competenţă la birourile vamale şi ar trebui atunci din Cluj să se deplaseze colegii spre frontieră spre sediul antrepozitelor, spre graniţa cu Ucraina şi chiar cu Uniunea Europeană cu Ungaria, unde se fac supravegheri în trafic", explică Delia Talpoş, angajat al Direcţiei Regionale Vamale Cluj.
Protestatarii au cerut sprijinul ministrului finaţelor pentru lămurirea situaţiei însă până acum nu au primit niciun răspuns.
Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi