„Am încercat să luăm puțină atitudine și să facem în așa fel încât asemenea evenimente să nu se mai întâmple. Am inițiat un proiect, zic eu, în care să identificăm zonele cu risc mare de accidente rutiere și să luăm măsuri să le protejăm”, a declarat Claudiu Cotrău, organizatorul protestului.
Oamenii cer ca zonele periculoase din oraș să fie semnalizate corespunzător și să se monteze limitatoare de viteză acolo unde este cazul.
Organizatorul protestului:„Nu am cerut mare lucru, am cerut niște indicatoare. Atât!„ Primarul Török László: „Noi considerăm că aveți dreptate cu toții. (...) Dar hadeți să facem front comun și aici e foarte bine că discutăm.”
Localnicii spun că în zona unde s-a produs accidentul de joi este deosebit de periculoasă – o curbă care nu e semnalizată corespunzător. Șoferul care a produs tragedia ar fi avut viteza neadaptată și s-a răsturnat după ce a încercat să evite pietonii care se aflau pe șosea.
„A trebuit să moară cineva ca să se ajungă să ne mobilizăm ca să facem ceva. Deși nu știu dacă până la urmă o să avem un rezultat”, spune un localnic.
„Nemulțumirile sunt simplu de explicat. (...) Cu drumurile astea, fiind drumuri naționale, e problema statului, statul român trebuia să rezolve până acum”, crede alt salontan.
„O să venim cu sesizări către Compania Națională de Investiții, către CNADNR, având în vedere că avem probleme cu drumul național, avem probleme cu drumul județean”, a precizat Török László, primarul municipiului Salonta.
„Avem promisiuni că peste două săptămâni ne întâlnim din nou și să vedem ce rezultate avem”, a spus organizatorul protestului.
Acţiunea din Salonta vine după ce joi, un camion încărcat cu pietriș s-a răsturnat într-o curbă periculoasă pe un drum județean și a omorât o femeie de 57 de ani și nepoata ei de un an și cinci luni. Acestea se aflau pe șosea, iar camionul s-a răsturnat încercând să le evite.
Reporter: Bianca Firezar Operator: Gabor Szilagyi Editor web: Adrian Laboş