foto:www.ziare.com
Studiul de prefezabilitate va fi prezentat săptămâna viitoare în comisia tehnico- economică a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dacă şi aceasta îşi va da avizul, va fi finalizat studiul de fezabilitate, care va urma acelaşi drum pentru obţinerea avizelor. La final, va fi elaborată o hotărâre de Guvern. Întreaga procedură poate dura până la 5 luni. Abia apoi va fi începută procedura de licitație pentru construcția sălii de sport.
Noua sală polivalentă din Oradea „va avea o capacitate de 5000 de locuri, pe un teren aferent de 7,9 ha, cu o suprafață la sol a sălii de 8590 mp. Aici se vor putea organiza competiții interne (handbal, baschet și volei) și internaționale, congrese, concerte, expoziții și târguri", au precizat reprezentanţii Primăriei.
70% din locuri vor fi fixe pe gradene de beton, iar 1400 vor fi pe gradene care se pot demonta. La alte manifestări decât cele sportive se pot aşeza 800 de scaune pe teren. Clădirea va avea o înălţime de aproximativ 20 de metri - este maximul admis în zonă, din cauza aeroportului aflat în vecinătate.
Suprafaţa aferent sălii de sport va fi împărțită în două: terenul principal, adică suprafaţa de joc propriu-zisă, și terenul de antrenament, separate prin elemente culisante. În interior se va putea monta și o scenă pentru evenimente.
„Sala va avea și alte dotări, respectiv vestiare, sală de forță, cabinete medicale, sală de instruire, sală de antrenamente, iar la parter, în zona foaierului, se vor găsi spații comerciale și grupurile sanitare", au transmis reprezentanţii administraţiei locale.
Locurile de parcare, aleile, iluminatul public, spaţiile verzi şi mobilierul urban vor fi realizate de Primăria Oradea.
Editor web: Adrian Laboş