Produse tradiționale, în fața hypermarketului

Data publicării:
cioban 150515

La chioșcul amenajat de Ioan Sterp la intrarea într-un centru comercial din Oradea clienții sosesc încă de la primele ore ale dimineții. Încântați de calitatea produselor, fiecare își cumpără măcar un produs.

"Super, este calitativ perfectă. De-asta și cumpăr, naturală și o consumăm cu plăcere."

Cea mai cerută este brânza telemea, care costă 20 de lei kilogramul. Smântâna este vândută cu 12 lei kilogramul, iar pentru cașcavalul afumat vânzătorul cere 35 de lei pe kilogram. Deși și-a deschis punctul de vânzare doar de un an, ciobanul Ionică, așa cum îl știu clienții fideli, și-a câștigat deja un renume.

"- De cât timp cumpărați de aici și cum vi se pare?
- De câteva luni bune și intenționez să merg înainte."

"Smântână ca și la ciobanul de la firmă nu găsim nicăieri."

"- De aici cumpăr de obicei.
- Și prețul cum vi se pare?
- Bun, mai ieftin ca în piață."

Sibian de origine, Ioan Sterp s-a stabilit în Bihor unde crește peste o mie de oi. Spune că și-a făcut propriul magazin ca să-și vândă produsele direct clienților, nu intermediarilor, la jumătate de preț. A ales o zonă intens circulată ca să-și promoveze mai bine afacerea.

"Am încercat să ne facem o afacere a noastră să vindem un produs natural. Suntem foarte mulțumiți de punctul acesta de desfacere. Acum dacă am ajuns să avem acest stand ținem pasul cu lumea", spune Ioan Sterp.

Oferă doar produse tradiționale, preparate după rețete păstrate din generație în generație. "De mici învățăm de la părinți ne duc în brânzărie, ne arată așa se face brânza, așa se face cașul, așa se face untul, toate produsele de la stână."

Specialiștii spun că astfel de afaceri pot fi profitabile, dacă sunt promovate corespunzător. "Asta înseamnă educație antreprenorială suplimentară, înseamnă principii și valori bine alese și înseamnă o comunicare impecabilă cu cei care îți pot fi clienți", susţine Dacian Palladi, analist financiar.

Ioan Sterp spune că până acum a reușit să vândă tot ce a produs. Asta înseamnă în jur de 300 de kilograme de preparate în fiecare lună.

Reporter: Mariana Gurgu
Operatori: Cristian Rusu, Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată azi Andrei Găluț, unicul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity, la 9 ani de la tragedia din...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Ce se află în spatele aspectului clar întinerit al lui Brad Pitt. Actorul ar fi investit 130.000 de dolari în...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani