Chiar dacă procesul a fost simulat, studenţii din anii al doilea şi al treilea de la Facultatea de Drept din Oradea spun că le-a fost folositor. Au învăţat cum să-şi argumenteze spusele şi cum să se prezinte în faţa unui complet de judecată.
"A fost greu pentru că suntem doar anul 2 și încă nu am învățat materia respectivă, dar am prins curaj", spune un student.
"Principal este faptul că am putut să învăț să îmi argumentez ideile și să le expun în fața unui complet de judecată", a precizat altul.
"Eu mă ocup de organizarea proceselor simulate de mai mult de 6 ani. Frecvența acestor procese este o dată sau de două ori pe an", a declarat Cristian Monenci, judecător la Tribunalul Bihor.
"Ceea ce îi ajută în aceste procese simulate este să transpună cunoștiințele teoretice într-o formă practică; degeaba știi teorie, dacă nu poți să transpui în practică", consideră avocatul Mircea Ursuța.
Procesul simulat la care au participat studenţii la drept reprezintă o parte a practicii din timpul facultăţii. Față de anul trecut, numărul participanților s-a dublat, spun organizatorii.