Ministrul a precizat că primăriile care prin noua formulă de finanţare au primit bani mai puţini, vor reveni la nivelul sumelor de anul trecut după rectificarea de buget.
Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social: "Toate primăriile care prin noua formulă de finanţare au primit mai puţini bani anul acesta, la rectificare vor reveni cu bugetul anului trecut. Deci nu putem spune că de mâine o primărie a fost discriminată pentru că nu a primit banii. Acea diferenţă mâine le intră în cont. Urmează să facă o hotărâre de consiliu local şi să distribuie banii acolo unde consideră că au nevoie."
Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor: "Rectificarea bugetară va fi completarea bugetului acestor primării, pentru ca activitatea să se defăşoară în condiţii normale şi, mai mult decât atât, dânşii să-şi poată asigura cofinanţarea pentru proiecte dacă şi le-au depus."
Cele 23 de administraţii locale bihorene nu au primit de la Guvern banii din cota defalcată pe venituri şi din TVA. Din acest motiv unele dintre ele nu au mai putut să-şi plătească angajaţii şi nici utilităţile. În această situaţie s-au aflat primăriile din Tăuteu şi Tileagd. La rândul lor, edilii din comuna Girişu de Criş nu au mai avut bani pentru continuarea unui proiect de asfaltare a 7 kilometri de drum comunal.
Reporter: Gabriel Bonaciu Operator: Robert Rezmuves