Instalarea contoarelor de branşament pentru apă caldă şi căldură şi citirea automată a acestora înseamnă o factură de aproape două milioane de euro. Aceasta va fi achitată de administraţia locală, care speră că în acest fel consumul va fi facturat corect.
"Eliminăm dificultăţile de facturare, iar beneficiarii să ştie în orice moment care este nivelul consumului", susţine Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea.
"Tot timpul avem divergenţe între asociaţiile de proprietari şi cititori că s-a citit bine, că nu s-a citit bine", crede primarul Ilie Bolojan.
Un alt proiect al primăriei Oradea este amenajarea, până anul viitor, a 24 de hectare de parcuri şi spaţii verzi, care se vor adăuga celor 129 existente în oraş. Vizate sunt acum cartierele mărginaşe ale oraşului cum ar fi Oncea, Ioşia sau Nufărul. Ţinta administraţiei locale este ca "de acasă sau de unde lucrezi în cinci minute de mers pe jos, aproximativ 350 de metri liniari, să ajungi la un spaţiu verde", după cum spune edilul-şef al Oradei.
Şi tot pentru dezvoltarea oraşului, vor fi dezafecteze fabricile vechi de pe Şoseaua Borşului, iar terenurile vor fi puse la dispoziţia companiilor.
Administraţia locală şi-a propus ca în fiecare an să atragă măcar un investitor în oraş şi să amenajeze un parc industrial pentru industria chimică.