Amintirile, emoţiile şi plăcerile trecute, clipele fericite imortalizate pe o bucată de hârtie. Zeci de generaţii care se "înghesuie" pe foi succesive, toate înşiruite în clasicul album cu fotografii, ţinut la loc de cinste.
"Aici îmi amintesc cu plăcere de când am terminat facultatea şi am fost repartizată în ţara Oaşului. Aici eram eu, îmbracată în costum popular, cu o colegă." isi aminteste Lenuta Brehoi, profesoara.
Specialiştii susţin că efectul vizionării propriilor fotografii este similar cu cel al unei plimbări relaxante în aer liber. "Anumite amintiri plăcute le putem revedea, reactualiza, retrăi chiar mental şi normal că atunci dominanta este că există un sâmbure de fericire." afirma Ladislau Vass, psiholog.
"Mă simt foarte bine, emoţionată pentru că îmi trezesc amintiri legate de momentul respectiv, amintiri frumoase. Le păstrez cu sfinţenie şi acum mai adăugăm poze noi." spune Lenuţa Brehoi.
"Albumul şi participarea noastră în a răsfoi acest album este tridimensională. Calculatorul de fapt este o interfaţă între noi şi ceea ce se petrece, deci apare ca un corp străin." subliniaza psihologul Ladislau Vass.
Chiar şi aşa foarte mulţi preferă să păstreze pozele pe calculator şi să le posteze pe reţelele de socializare. "La fel ca toată lumea pozele care mă avantajează în care ies cât de cât bine, care exprimă ceva, nu pun poze banale." marturiseste Andrea Pantea , studenta.
Dacă la albumele clasice accesul se reduce de regulă la membrii familiei şi la prietenii apropiaţi, la albumele virtuale au acces sute de mii de persoane din întreaga lume.