Porcul a fost sacrificat chiar în curtea hotelului sub ochii curioși ai turiștilor. Deși au venit în stațiune pentru apa termală, porcul tăiat nu i-a lăsat indieferenți. Au lăsat baia fierbinte pentru a putea vedea cum se taie porcul. Pentru că au îndurat curajoși firgul de afară, turișii au fost cinstiți cu vin fiert și ceai cald. Pentru tăierea porcului trebuie puțină pricepere. După pârjolire, porcul trebuie spălat cu apă fiartă și curățat cu un cuțit de către macelari. Alexandra Vățu este din Buzău și a venit în Băile 1 Mai alături de familia sa, atrasă de beneficiile apei termale. Nu a văzut niciodata cum se taie un porc și a coborât in curtea hotelului cu strangere de inimă. Alexandra Vățu - turistă "Mi-a fost foarte frică sau milă să mă uit.Ce vrei să mânânci ce te atrage cel mai mult? Soricii în mod special. Urechea, coada, cărnații ? Nu, nu doar soricii." Porcul a fost tranşat, după cum spune tradiţia: să rămână carne pentru friptură, şorici, dar şi slănină sau chiar şuncă. Robert Barca - bucătarul hotelului "În acest an am avut un număr mai mare de turiști și ne-am gândit că prin acest prilej să cunoască tradițiile noastre din Bihor să le oferim o hrană prospătă." Turiștii hotelului vor servi in acesta seara o cină tradițională bihoreană,compusă din supă de afumătură, cârnați, caltaboși, jumări, slănină și friptură de porc.