La Mănăstirea Rohia din Maramureș, pelerinii veniți în număr impresionat au asistat la slujbă şi au aşteptat să primească la final Aghiasma Mică. Potrivit credinţei populare, apa sfinţită cu această ocazie se bea în scopul vindecării și eliberării de păcate.
"Noi suntem un grup de la Jibou. Am mai făcut pelerinaj aici, la Rohia, e mănăstirea noastră de suflet. Simți când ajungi aici și urci dealul ăsta că ceva din tine se schimbă."
"Apa sfințită îi bună la orice, să stropești prin casă, la animale, florile dacă aveți flori, dimineaţa, la rugăciune."
Rugăciuni de mulțumire au fost rostite și de sutele de credincioși veniți la Biserica Ortodoxă Izvorul Tămăduirii din Oradea. Prima biserică de spital din Transilvania și-a sărbătorit hramul în prezența mai multor persoane care spun că s-au vindecat în urma rugăciunilor făcute aici.
"Izvorul Tămăduirii pentru mine înseamnă un izvor de sănătate pentru om. Credința omului este bazată pe religie."
"Cred în minunile făcute de Maica Sfântă și Iisus Hristos!"
"Pe mine Maica Domnului mă ajută mult. Mă închin și nu știu să mulțumesc."
"Aici, în acest loc, în mijlocul spitalului, unde este concentrată întreaga suferință a oamenilor din această parte, biserica și-a împlinit rolul de a se ruga pentru cei bolnavi", spune părintele Dorel Rus, protopopul Oradei.
Izvorul Tămăduirii se sărbătorește în prima vineri după Paște. Praznicul închinat Fecioarei Maria arată rolul acesteia în lucrarea mântuirii oamenilor.
Reporteri: Diana Grad, Kristian Kosa
Operatori: Kristian Kosa, Tiberiu Catrișcău
Editor web: Adrian Laboş