Sărbătorile pascale înseamnă pregătiri, forfotă, dar şi cheltuieli suplimentare. Pentru a mai reduce din bugetul alocat sărbătorii, mulţi români profită de ofertele marilor lanţuri de magazine din această perioadă.
"Nu sărim calul, că bugetele sunt prea limitate."
"- Cu ce vă pregătiţi pentru masa de Paşte?
- Cu carne de miel, cu sarmale, cu prăjituri, cozonac. De toate!
- Cât veţi aloca în acest an pentru masa de Paşte?
- Nu ştiu. Depinde, dacă vin copiii acasă, mai mult."
Preţurile sunt şi ele pentru toate buzunarele. Am încercat să facem economie şi să vedem cât costă pregătirea bucatelor pascale, pentru două persoane. Am ales cele mai ieftine sortimente la carnea de miel, 1 kilograme de făină, 1 kg de zahăr, 30 de ouă, fructe şi legume.
Vom lăsa la casă în jur de 150 de lei, pentru că:
- kilogramul de carne de miel costă între 20 şi 30 de lei
- un kilogram de organe pentru drob se vinde cu 36 de lei
- ouăle costă de la 30 de bani în sus
- vopseaua ne mai scoate din buzunar până la 8 lei
- ceapa verde se vinde cu 1 leu legătura, pătrunjelul costă 65 bani, ardeii graşi aproape 11 lei/kilogramul
Pentru a face faţă numărului mare de cumpărători din aceste zile, marile lanţuri de magazine şi-au prelungit programul.
Un studiu recent, realizat de Med Net Marketing, arată că 85% dintre orăşeni îşi vor petrece sărbătorile acasă, în familie.
reporter: Nicoleta Farcaş
operator: Robert Rezmuves