Florian Chise este o celebritate in satul natal si se ocupă de producerea palincii de zece ani. Calitatea conteaza, nu cantitatea - aceasta este deviza după care se ghidează si care pare sa-i aduca succesul. Licoarea sa are nu mai puțin de 50 de grade, iar atunci când o prezinta la târguri abia poate face față cererii.
"Seriozitatea și munca m-au făcut să ajung aicea unde am ajuns , respectul față cei din jur și respectul față de calitatea produsului", ne-a spus Florian Chișe - producator de palincă
Recent s-a întors de la cel mai mare târg de produse tradiționale din Europa care a avut loc la Berlin. A dus in inima Germaniei zeci de litri de țuică, din care nu a mai adus nimic inapoi și nu s-a mai întors cu niciun gram.
"Au fost foarte încântați numa au zis că este prea tare și le-am spus clar că pălincă tare nu există, doar omul este slab", a mai afirmat Florian Chișe- producator de palincă.
Nu dezvăluie secretul producerii bauturii, pe care spune că-l deține de la tatăl său. Afacerea este transmisă din generație în generație, iar acum fiica lui Florian a devenit imaginea produsului.
"Această imagine, să zic brandul familiei a ales-o părinții mei în prim plan este imaginea mea, iar pe fundal bunicul meu de la care am păstrat, ca să zic tradiția familiei", ne-a spus Andreea Chișe
Florian produce palinca in propria gospodarie, unde are doua cazane. Atunci cand este un an bun pentru prune sau mere curg zeci de litri in fiecare zi. Nu este om in sat care să nu fi gustat din licoare.
"Este foarte bună pălinca de 50 de grade se bea la noi o pălincă din prune foarte bucuroși la noi în sat. E o pălincă renumită și ne mândrim cu ea." a afirmat Cipran Ciupe-localnic
Barbatul a amenajat special o camera pe care o prezinta cu mandrie ca fiind muzeul palincii. Pe pereti si-a etalat diplomele primite de-a lungul anilor. Următoarea ieșire a pălincii de bihor Trămuța va fi la Târgul de Paște din București, unde Florian Chișe a fost invitat, deja, de ministrul agriculturii.