Prima destinaţie a petrecăreţilor care au ales să nu plece din oraş o reprezintă restaurantele. Ca să-şi atragă clienţii, reprezentantii localurilor au pus la bătaie oferte care mai de care mai tentante. În Oradea, de exemplu, pentru un preţ mediu de 200 de lei pe meniu, clienţii au parte de distractie garantata si de mancare multa si, speră ei, buna. Aşa se face că mai toate locurile sunt ocupate.
”Pentru noaptea de Revelion am pregătit un meniu deosebit, o gustare rece, o gustare caldă, un file de șalău, mușchiuleț de vită umplut cu sos chardonnay, spre dimineață tradiționalul panettone cu un pahar de șampanie”, spune Ioan Pintea, seful de sala al unui restaurant din Oradea.
În cluburi se pregătesc seri speciale cu muzică bună, băuturi deosebite și cocktailuri exotice. Biletele de intrare nu depășesc 50 de lei, în care este inclusă și consumația.
”Barul este aproape tot rezervat, mai sunt locuri doar pentru cei care vor să stea în picioare ș ice le pregătim noi clienților nostri pentru noaptea de Revelion e ceea ce știm să facem cel ai bine: să creem atmosfera unică, specifică”, spune Lucian Popa, administratorul unui club oradean.
Cei care vor să-și petreacă noaptea dintre ani fără să cheltuiască prea mult, pot petrece în stradă, unde vor fi organizate tradiționalele concerte de Anul Nou.
”Anul acesta avem artiști locali, avem un Dj începând cu ora 21:00 aici în centru în fața Primăriei, iar după aceea ne întâlnim cu Mircea Vintilă și cu trupa Compact și, bineînțeles la miezul nopții, artificiile”, explica Flavius Bunoiu, organizatorul concertelor de Revelion din Oradea.
Puşi în faţa atâtor oferte, orădenii aleg ceea ce le convine mai mult.
Patronii cluburilor și restaurantelor se așteaptă ca în noaptea dintre ani profiturile lor să crească chiar și cu 50%.