"Îmi place atitudinea a multora dintre români și felul în care fac haz de necaz. Îmi place umorul lor. Și îmi place că sunt oameni rezistenți care au trecut prin multe momente grele și apreciez curajul și puterea lor", spune Clela Reed, voluntară în Corpul Păcii.
"Pentru oamenii din România, care au mai mult curaj decât pretind, mai multă putere decât simt și mai multe bogății decât recunosc". Este motto-ul cărții scrise de Clela Reed în care sunt cuprinse poezii și înscrisuri inspirate de oamenii, locurile și întâmplările din timpul șederii sale în România.
"Cred că a fost un lucru bun ce mi s-a întâmplat în acel moment, pentru că trebuia să scap cumva de suferința pe care o trăiam din cauza dispariției părinților mei", a explicat Clela Reed.
Despre experiența sa în Bihor au aflat prima dată americanii, iar joi Clela Reed şi-a lansat volumul şi în Oradea.
"Cred că e o bună imagine a României, desigur o imagine pozitivă, dar în același timp reflectă sentimentele poetei în acea perioadă și ceea ce s-a petrecut în viața ei", spune Lee Reed, soțul voluntarei.
Scriitoarea a locuit în Sântandrei, din mai 2010 până în octombrie 2011. A fost perioada în care a participat ca voluntar la un proiect din cadrul organizației Peace Corps. A fost profesor de limba engleză atât tinerilor din localitate, cât și adulților.
Volumul lansat în Oradea, "The Hero of the Revolution Serve Us Tea" este a treia carte scoasă de voluntara americană.
Reporter: Diana Grad
Operatori: Gabor Szilagyi, Florin Lucuța