"Ambulatoriul de cardiologie, verificăm cu programul....au trei examinaţi până la ora 12, ceea ce înseamnă sub o oră de examinare. Deci se încadrează? Da, dar înseamnă că eu pierd un pacient", observă dr. Ovidiu Pop - managerul Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.
Cam aşa se traduce în cifre activitatea unui spital:ore, pacienţi, programări, analize, medicaţie, costuri. Toate afişate pe monitorul din biroul celui care conduce spitalul.
"Acest T-board a fost implementat din necesitatea de a urmări cât mai atent costurile şi indicatorii medicali şi nivelul de realizare al acestora, precum şi un cost mediu per pacient. În momentul în care primeşti în timp real o informaţie, tot în timp util şi rapid poţi să corectezi acele derapaje", spune doctorul Pop.
"Se urmăresc pe două eşaloane: partea de costuri şi partea de realizări a veniturilor. Dacă se constată o depăşire sau o neîncadrare în sumele alocate pe secţii, pot anunţa în scurt timp medicul şef de secţie pentru a lua măsurile de reglare", explică Anca Brad, directorul financiar al Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea
Deşi acest soft vizează în mod direct activitatea lor, medicii se declară mulţumiţi de implementarea noului sistem de supraveghere.
"Foarte bine, e mult mai important dacă cineva, într-un anumit moment al zilei monitorizează tot ce se întâmplă pe secţie", spune dr. Marin Barbu, medicul şef al laboratorului de radiologie al Spitalului Municipal Oradea.
"Medicii vor fi mai atenţi la ce fac? Sper. Ar fi mai bine pentru ei, pentru noi, pentru activitate în general", completează dr. Cristian Sava, medicul şef al secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal Oradea.
Aplicaţia monitorizează absolut tot ceea ce se întâmplă în spital. Nimic nu scapă managerului care poate vedea oricând unde se află medicii, ce consultaţii fac, ce analize au cerut, valoarea lor şi a medicamentelor prescrise.
În acest fel, managerul speră să ţină cheltuielile spitalului sub control. Managerul poate urmări oricând şi de oriunde activitatea spitalului. Nu are nevoie decat de o legatura la internet si de parola de accesare a serverului.