Într-un an în care poliţiştii bihoreni s-au confruntat cu peste 13 mii de infracţiuni, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie este mulţumit că subordonaţii săi au reuşit să scadă criminalitatea, chiar dacă dotările sunt mult sub cele necesare.
"Avem un parc activ de 297 de mijloace de transport, din care 93% au îndeplinit normele legale de scoatere din funcţiune. Înseamnă că noi funcţionăm pe bune cu 18 maşini", spune chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor
În 2013, în Bihor au fost înregistrate peste 2500 de infracţiuni economice, mai multe decât cu un an înainte. Judeţul este al doilea din ţară în ceea ce priveşte eficienţa luptei împotriva corupţiei.
În ceea ce priveşte numărul accidentelor produse anul trecut, acestea au scăzut, la fel ca şi cel al victimelor.
"Cauzele principale ale accidentelor sunt viteza, neacordarea de prioritate, şi indisciplina pietonilor. Chiar dacă cineva spunea că 90% din accidente se produce datorită consumului de alcool, este abia a şaptea cauză", confirmă şeful Poliţiei bihorene.
Pentru acest an, poliţiştii au primit promisiuni de ajutor şi din partea autorităţilor orădene.
"Până la sfârşitul acestui an sistemul de supraveghere va avea 350 de camere funcţionale. Asta înseamnă că în dispeceratul Politiei municipiului Oradea vor fi în permanenţă monitorizate zone potenţiale de accidente, de furturi, zonele aglomerate de pieţe", a precizat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea
În 2013, cele mai multe infracţiuni s-au produs în oraşe, unde s-au furat mai ales tomberoane, biciclete şi chiar plante.
reporter: Edina Szomoru
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş