Masa de Paște a venit "la comandă"

Data publicării:
masa Paste

Sărbători profitabile pentru restaurantele și patiseriile din Baia Mare. Bucătarii și cofetarii au lucrat de zor ca să onoreze miile de comenzi primite fie pentru platouri cu aperitive, fie pentru pasca de Paște, cozonaci și prăjituri.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Din lipsă de timp sau fără experiență într-ale gătitului, multe dintre doamne au ales ca de Paște să meargă pe mâna profesioniștilor pentru ca de pe masa de sărbătoare să nu lipsească nimic.

"Restaurantul nostru vine în întâmpinarea clienților cu platouri degustări reci de o diversitate mai bogată tocmai pentru că timpul petrecut alături de cei dragi este mult mai important decât timpul petrecut în bucătărie gătind", spune Romeo Crișan, administratorul unui restaurant din Baia Mare.

Fiecare dintre platourile pregãtite în acest restaurant cântãrește aproximativ 2 kilograme și costã 140 lei.

"Platourile noastre conțin tot felul de rulade făcute din muschiuleț de porc, piept de pui, piept de curcan, brânzeturi de toate categoriile inclusiv brânzeturi fine și snițele, chiftele, care sunt ceva mai tradiționale", spune Rodica Goste, bucătăreasa unui restaurant din Baia Mare.

Și în patiserii s-a lucrat pânã în ultimul moment. Spre exemplu, într-o singurã patiserie din Baia Mare, cei 90 de angajați au pregãtit peste 1000 de kilograme de prãjituri, 1000 de cozonaci cu nucã și mac și sute de pãscuțe cu brânzã pentru Paște.

Anca este reprezentant medical și, pentru cã mai tot timpul e pe drumuri, a ales să comande prãjiturile de Paște în loc sã le facã. "Atât faptul că nu am timp, cât și faptul că sunt foarte bune."

Dacã pentru un kilogram de prãjituri prețurile au variat între 32 și 47 lei, un cozonac cu nucã și mac de 600 de grame s-a vândut cu 9 lei, în timp ce pentru o pãscuțã cu brânzã de 650 de grame clienții au plãtit 12 lei.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Nu-l mai recunoști pe Florin Piersic! Cum arată acum, după ce s-a zvonit că s-a retras la o mănăstire: „Să...
Digi FM
Sondaj CURS alegeri prezidențiale 2025. Cum arată astăzi topul candidaților. Scenarii pentru turul al doilea
Pro FM
Mădălina Ghenea, apariția incendiară pe care și Sofia Vergara a admirat-o. Topless, doar în pantaloni mulați...
Film Now
A făcut furori în anii '90, iar acum e transformată complet. Bridget Fonda, acuzată că a folosit Ozempic după...
Adevarul
Lecția neașteptată primită de o mamă în timp ce copilul făcea o criză în public. „Am încremenit”
Newsweek
Pot fi eliminate pensiile speciale de 22.000 lei? Judecătorii CCR, cu pensii speciale duble, decid
Digi FM
Ce frumoasă era mama Andreei Marin! Femeia a murit la numai 36 de ani, în brațele fiicei sale
Digi World
Gemeni identici, experiment inedit. Ce s-a întâmplat când unul a ales suplimente alimentare vegane, iar...
Digi Animal World
Un bărbat a plătit trei locuri în avion ca să poată călători împreună cu patrupedul său. Imaginile sunt virale
Film Now
Millie Bobby Brown, divă modernă într-o rochie strânsă pe trup. Cum le răspunde celor care-i critică...
UTV
Justin Bieber, confruntare tensionată cu paparazzi în Palm Springs. „Tot ce vă interesează sunt banii!”