Meniurile hotelurilor de lux din ţară au fost adaptate sărbătorii Crăciunului. În Băile Felix, de exemplu, pe mesele turiştilor au ajuns preparate tradiţionale, cum ar fi cele din carne de porc, în locul unor mâncăruri sofisticate, specifice meniurilor a la carte din restaurantele cu pretenţii. Nimeni nu s-a plâns însă că nu a avut din ce alege.
Pe acroduri de colinde s-au așezat la masă turiștii din acest hotel de lux din Băile Felix. Oferta culinară a fost cât se poate de bogată.
"Mergem mai light, dar uitaţi-vă ce e aici, ce de bunătăţi. Nici nu ştii ce să alegi."
"Astăzi o supă de pui şi o varză călită cu ceafă de porc. Tradiţional."
Meniul ales pentru prima zi de Crăciun a fost unul 100% românesc. Turiştii au avut la dispoziţie platouri de carne, produse obţinute de la tăierea porcului, salate şi prăjituri. Ciorba ardeleneasca a fost numai bună după petrecerea din seara trecută.
"De Crăciun, care este sărbătoarea bucuriei, clienții noștri trebuie să se simtă foarte bine, ca la mama casă. Caut să fie preparate românești, bihorenești, pentru turiștii care vin la noi în casă: jambon de porc, leberwurst, șuncă afumată, caltaboș alb, avem pulpe de rață, rumenite la cuptor, purcel la tavă", a enumerat Dan Găvruţă, bucătar-şef.
2000 de turişti din ţară şi străinătate au umplut hotelurile celui mai mare complex din Băile Felix. Au venit aici pentru a petrece sărbătorile de Crăciun, iar managerii s-au dat peste cap pentru a le oferi cele mai bune condiţii.
"Principalele atracţii oferite au fost cele legate de sfintele Sărbători. Am avut echipe dedicate de animaţie pentru copii şi adulţi. Am organizat chiar un spuma-party în bazine. Dar principalele atuuri pentru care turiştii revin sunt calitatea serviciilor şi proprietăţile apei termale", a precizat Cristian Tăutu, din cadrul departamentului marketing al unui hotel.
Nici copiii nu au fost neglijaţi de angajaţi. Pentru ei a venit Moş Crăciun, cu un sac plin de daruri.
Preţul unui pachet de cinci stele, în cameră dublă, a fost de 3700 de lei, pentru cinci nopţi, în care sunt incluse masa, procedurile şi accesul la piscine.
Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Ticu Gheorghiţă