Reuşita elevilor se datorează proiectului pe care l-au propus "Europe thinks! Europe Acts! Europe Wins!". Acum cu o lună au simulat o şedinţă de Parlament European prin care au promovat o lege împotriva şomajului.
"Această veste nu m-a surprins pentru că ştiu câtă muncă a fost depusă în spate. Este vorba de această broşură care a sintetizat toate activităţile şi lucururile pe care le-am făcut suplimentar."
La Strasbourg, orădenii vor participa la un concurs de cultură generală şi vor avea ocazia să îşi promoveze cât mai bine zona din care provin. Pentru asta "gojdiştii" trebuie să vină cu idei cât mai creative.
"Va trebui să facem o prezentare despre oraşul nostru, despre regiunea noastră prin care să ne expunem în Parlamentul European."
Cel mai aşteptat moment este dezbaterea din Parlamentul European, programată pentru 19 martie 2015. Adolescenţii orădeni vor fi colegi cu peste 600 de tineri din celelalte state membre.
"Vom putea face un schimb cultural cu ceilalţi elevi din toată Europa şi astfel ideile pe care le-am transpus noi prin proiectul acesta vor avea şi o finalitate concretă."
"Sunt în jur de 600, mai mult de elevi din toate cele 28 de ţări europene, elevi de liceu care vor forma grupuri de lucru şi vor lucra pe diferite tematici", susţine Cătălina Georgescu, profesor coordonator.
Tinerii vor îmbina utilul cu plăcutul: pe lângă ziua petrecută la Parlamentul European, vor avea parte de o excursie culturală.
"Se va derula pe parcursul unei săptămâni. Va trebui să stabilim traseul împreună cu elevii să vedem ce vor ei, ce vor să viziteze şi în acelaşi timp va trebui să ne încadrăm după părerea mea şi în suma pe care o primim de la Parlamentul European", a detaliat Livia Mircea, profesor coordonator.
La concursul Euroscola au participat 33 de licee din ţară. Colegiul orădean a obţinut primul loc din Ardeal.
Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş