La turneul internaţional organizat la Oradea au participat patru echipe România, Germania, Turcia și Ungaria. Meciurile s-au desfăşurat după aceleaşi reguli ca în cazul baschetbaliştilor sănătoşi. Cirill Tóth a venit din Ungaria pentru această competiţie. A suferit un accident când avea doar 10 ani şi a rămas ţintuit într-un scaun cu rotile. Acest lucru nu l-a împiedicat să devină sportiv, iar la capitolul motivație și dăruire stă mult mai bine decât multe persoane sănătoase.
"Am făcut sport și înainte, karate și tenis, dar nu în mod serios. După accident, am simțit că am nevoie de ceva. Întotdeauna am dus o viață sportivă, chiar și în scaunul cu rotile, mi-a plăcut tot timpul să merg repede", spune Cirill Tóth.
"Baschetul este cel mai frumos sport din lume", consideră Krysztof Zielinszki. "Trebuie să fii deștept, puternic, totul. Baschetul în fotoliu rulant e și mai special. "Fugim" cu mâna, aruncăm cu mâna... iubesc sportul acesta!"
"Există o putere fantastică în acești oameni de a nu ceda, indiferent de greutățile prin care au trecut. Ei nu se consideră niște oameni învinși. Se consideră învingători", susţine Viorel Carțis, organizatorul competiţiei.
Baschetul în fotoliu rulant este cel mai cunoscut sport practicat de oameni cu dizabilități iar România are și o echipă națională. Aceasta este cea de-a zecea ediţie a Cupei Internaţionale "Maria" de baschet în fotoliul rulant organizată de fiecare dată la Oradea.