Liceeni sau studenți, mulți dintre tineri recunosc că internetul este singura lor sursa de informare cînd vine vorba despre întocmirea unui CV.
"Am făcut un CV, chiar mai multe de-a lungul timpului, dar probabil cele care le vom facem și care ne vor fi arătate de către cei care se ocupă vor fi mult mai bune", spune un elev.
"Angajarea e cea mai mare problemă pentru noi după ce terminăm facultatea; pentru că vine din partea unei instituții specializate e un beneficiu foarte mare."
Însă nu e întotdeauna internetul e sursa cea mai bună de informare, spun specialiștii. Când vine vorba de prezentarea la un interviu de angajare, lucrurile se complică: tinerii trebuie să fie atenți atât la limbajul verbal, dar și la mimică și gesturi.
"Aș dori mai mult să acționez la cauză, nu la efect. Îmi este mai ușor să informez corect tinerii care sunt pozițiile, care este dinamica pieței de muncă în județul Bihor decât să tratez peste câteva luni oameni care ajung în situația de șomaj", este de părere Csaba Bekesi, directorul executiv al AJOFM Bihor.
Proiectul se derulează până în 15 mai în mai multe școli din Bihor, de la licee și colegii tehnice până la universități.
"Profesorii și orele normale încearcă să orienteze, dar lecții specifice ca acestea sunt binevenite și nu putem decât să fim încântați și să așteptăm de fiecare dată astfel de oferte", spune Liliana Sonea, consilier educativ la Colegiul Național "Emanuil Gojdu" Oradea.
Peste 2000 de bihoreni sub 25 de ani au beneficiat de șomaj la sfârșitul lui 2014. Anul trecut, numărul lor a depășit 2200.
Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi