Pronunţarea sentinţei s-a făcut în absenţa judecătorului Mircea Puşcaş. Potrivit procurorilor DNA, magistratul ar fi cerut bani în două rânduri, în 2009 şi în 2011, de la acelaşi bărbat, căruia i-ar fi promis că va interveni pe lângă judecători orădeni ca să-i obţină sentinţe favorabile în dosarele penale în care era cercetat. 50 de mii de euro ar fi fost preţul cerut, din care ar fi fost plătiţi doar 20 de mii de euro. Pentru că a fost condamnat definitiv la închisoare, cel care ar fi achitat banii l-a denunţat pe judecătorul Mircea Puşcaş.
Intermediar ar fi fost Marcel Piştucă, bărbatul care a fost adus în cătuşe la şedinţa de sâmbătă a Curţii de Apel. În schimb, judecătorul Puşcaş a venit din postura de om liber, însoţit de avocatul său, care a recuzat instanţa: ”Noi am criticat alcătuirea completului de judecată întrucât socotim că instant supremă trebuie să aleagă o instant egală în grad pentru a judeca această pricină.”
După câteva ore, timp în care s-a vehiculat ideea că magistraţii orădeni ar refuza să-şi judece colegul, s-a decis ca solicitarea DNA de arestare a judecătorului Marcel Pușcaș și a intermediarului banilor să fie analizată de Curtea de Apel Oradea. Instanţa a decis să le interzică ambilor să părăsească ţara şi să nu ia contact cu martorii şi cu denunţătorul. Procurorii anticorupţie au declarat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.