Traversarea străzii este o adevartă aventură în zonă a oraşului Marghita. Noroaiele lăsate în urmă de muncitorii firmelor care introduc utilităţi le fac viaţa grea localnicilor, care se plâng că se împotmolesc cu maşinile în stratul gros de pământ. Trotuarele nici nu se mai văd, iar copiii care merg la şcoală trebuie luaţi în braţe pentru a ajunge la maşină. Primăria spune că lucrările sunt în termen şi că disconfortul nu va mai dura foarte mult.
"După două zile de ploaie noroiul ajunge deja la glezne; nu vorbim despre un drum de ţară, ci despre o stradă situată în oraşul Marghita", a observat Bogdan Costea, reporter Digi 24 Oradea.
Localnicii de pe această stradă trăiesc un adevărat coşmar de peste un an. Introducerea reţelei de apă şi canal merge foarte greu, iar accesul pietonilor şi al maşinilor pe stradă este un adevărat test de rezistenţă, mai ales după o ploaie. Această mamă îşi cară în braţe copilul care merge la şcoală.
"Sunt însărcinată îl iau în braţe şi îl duc, altceva nu am ce să fac."
"Stăm în noroi şi în apă şi în mizerie. Vai şi amar, îţi rupi maşina, ţi-o distrugi toată pe nimeni nu interesează."
"Ne-au promis că vor fi drumuri mai bune, dar cine ştie când. Tot timpul doar promisiuni - toţi copiii se plâng că până ajung la şcoală sunt de noroi."
Primăria se apără şi spune că zona este mlăştinoasă, iar lucrările înaintează cu greu. Firmele de construcţii cer şi ele... răbdare, pentru că termenul nu e depăşit.
"Cerem firmelor să urgentăm lucrările; noi suntem în grafic. Avem, teoretic, contractul cu AFM-ul până în martie anul viitor", explică Florin Aslovici, inspector în cadrul primăriei Marghita.
"Mai trebuie să rabde oamenii, dar noi într-o lună vrem să terminăm cam tot", transmite Ludovic Szenczi, inginerul unei firme implicate în lucrare.
Până atunci, unii localnici folosesc pungile de nailon trase peste încălţăminte pentru a se proteja.
Lucrarea de introducere a reţelei de apă-canal în Marghita are o valoare de 3,6 milioane de lei din fonduri guvernamentale şi are termen de finalizare martie 2017.
Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa