Povestea camp-ului de cercetași, din această vară a început cu o traversare cu o barcă cu vâsle, de la Barajul Drăgan până la locul de campare din cătunul Alunul, din Munții Apuseni. Asta pentru ca cei 85 de excursioniști să intre mai repede în atmosferă.
După instalarea corturilor și a dușurilor improvizate copiii și adolescenții trec la instruire și încălzire.
"Cele trei principii ale cercetășiei pe care le avem noi în salutul cercetașilor pe care îl facem cu mâna dreaptă înseamnă respectul față de tine, respectul față de ceilalți și respectul față de Dumnezeu", spune Adrian Șuhanea, liderul grupului local de cercetași din Oradea.
"De 7 ani și jumătate sunt la cercetași. Pentru mine cercetășia înseamnă totul. E un stil de viață prin care am învățat foarte multe, m-am dezvoltat pe plan personal, am învățat să comunic foarte mult", consideră Paul Tudușciuc, cercetaș.
În pielea Cireșarilor se intră foarte repede. Organizatorii au pregătit ateliere diverse, de la noduri și orientare, până la cele de prim ajutor, absolut necesare pentru ca drumeția prin natură să fie una cât mai plăcută și departe de orice pericol.
În tabăra de pregătire este loc și de imaginație și creativitate. Abilitățile deprinse vor fi testate tot în cadrul taberei.
"Vom avea o olimpiadă în care triburile vor intra în concurs. O zi va fi dedicată hike-ului. Copiii, adolescenții, participanții noștri vor merge pe munte", spune Adriana Borza, organizatoarea campului.
Aventura captivantă a cercetașilor în Valea Drăganului durează 5 zile. Iar aceasta este doar una dintre activitățiile care se organizează în cadrul centrului din Oradea. În România sunt 75 de grupuri însumând 4000 de cercetași, iar în toată lumea numărul lor se ridică la 40 de milioane.
Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță