Când au fost mutate împreună în noul adăpost, unde stăteau împreună, cei 13 lupi s-au împărţit în două grupuri. Specialiştii parcului Zoo din Oradea au observat că animalele mai slabe au încercat sub toate formele să se integreze în noua haită formată din şase lupi, dar nu au reuşit. Ca să nu fie ucişi de exemplarele mai puternice, îngrijitorii au luat imediat legătura cu rezervaţia din Zărneşti unde a trimis în prima fază patru lupi. Problemele au continuat, aşa că încă trei animale au fost trimise în acelaşi loc.
"Au fost nişte evenimente când exemplarele mai mici, mai slabe, au fost excluse din haită, ei trebuiau protejaţi, închişi separat în locaţia închisă, acolo au primit mâncare", a declarat Jozsef Duna, şeful Biroului Autorizări al Grădinii Zoologice Oradea.
Cu această problemă s-a rezolvat încă una: cea legată de cheltuielile consistente cu mâncarea animalelor care anul trecut au trecut de 100 de mii de lei. Din această cauză alţi cinci porci vor fi vânduţi la licitaţie pentru că s-au amestecat cu alte rase.
"Total cheltuieli pentru hrană au fost 100 de mii de lei, peste o sută de mii de lei, adică un miliard de lei, din care carne de pui şi de vită aproape jumătate, 500 de milioane", a spus Bimbo Szuhai Tibor, directorul Grădinii Zoologice din Oradea.
Până în luna mai, când va fi deschisă, la Grădina Zoologică din Oradea vor ajunge o mie de animale din o sută de specii diferite motiv pentru ca administraţia parcului zoo trebuie să păstreze doar strictul necesar.