Sute de maşini, motociclete şi camioane modificate, la Car & Truck Moto Show 2k17
Data actualizării: Data publicării:
E spectacol de culoare și sunet în acest weekend la Oradea. Sute de motociclete, autoturisme și chiar camioane, toate modificate, sunt expuse timp de două zile în parcarea unui mall din oraş. Vedeta evenimentului a fost un monopost asemănător celor de Formula 1, construit de un bihorean.
Wilhelm Kulpinski a concurat în anii 80 în Formula Easter. Era o competiție organizată în România și în alte țări comuniste, ca o replică la Formula 1. Orădeanul ajuns acum la 79 de ani a alergat pe circuite celebre: la Hungaroring, în Cehia şi Germania.
Nu s-a mulțumit doar să piloteze, așa că s-a apucat să construiască monoposturi. A venit la expoziția de la Oradea cu o mașină asemănătoare celor din Marele Circ. Doi ani i-au luat să o pună la punct, dar munca i-a fost pe deplin răsplătită. Sute de pasionați s-au fotografiat sâmbătă cu mașina lui. (foto sus, click pe prima fotografie ca să deschideți galeria foto - de la fotografia numărul 5)
Bărbatul are și un of..nu se poate plimba cu ea prin oraș: "Nu se poate, cu toate că am carnet de conducere și tot dar nu e voie. Cât prinde cel mai mult? Nu se știe, știu doar că are 500 de kilograme și 100 de cai putere."
La câțiva metri distanță au fost expuse alte mașini cu motoare de sute de cai putere. Toate sunt modificate, iar munca în atelier durează luni bune. Cele mai apreciate exponate au fost cele ale lui Erwin Costa, unul dintre cei mai importanți specialiști în tuning din țară.
"Am adus un Volkswagen broscuță cabriolet, un VW T1 1968, fabricat în Brazilia, un model foarte popular pentru paionații și iubitorii acestei mărci. E destul de mult de muncă, dar asta nu contează, doar rezultatul final", spune Erwin.
De la expoziția nu au lipsit nici motoarele. Rând pe rând, proprietarii au fost rugați să accelereze, spre bucuria pasionaților.
Nici proprietari de camioane nu s-au lăsat mai prejos la această ediție. Circulă cu ele prin toată Europa și spun că este o mândrie să vadă cum ceilalți șoferi le fotografiează în fiecare parcare. Vedeta a fost un vehicul din Arad, vopsit în garajul firmei. Acesta are desenat pe exterior mai mulți tigrii.
"Undeva la două luni durează, aproximativ, ca să pictezi un tir. Foarte mult costă vopselele, trebuie să fie de calitate, e nevoie de multă pricepere, de atenție", spune Ciprian Păcurar, șoferul camionului.
"Am strâns în total 160 de mașini, zece tiruri, motociclete, avem mașini de carting, de drift și de epocă", a declarat Virgil Halacu, organizator.
Pentru participanți, organizatorii au pus la bătaie premii în valoare de 5000 de euro. Au fost premiate cele mai bune trei locuri la mai multe categorii.
"La autoturisme pentru interioare, pentru paint, jante, sonorizare, la camioane la fel , interior, tobele, gălăgia", a detaliat Cristian Șuli, organizator.
Expoziția este deschisă și duminică. Intrarea este liberă, iar spectatorii vor fi întâmpinaţi cu stickere, odorizante şi premii surpriză oferite de partenerii evenimentului.
Reporter: Claudiu Mihuț Operator: Constantin Gheorghiță Editor web: Adrian Laboş