Din cei 13 parlamentari din Bihor, numai opt au fost prezenţi la dezbaterea de la Prefectură, însă au fost însoţiţi de preşedinţii de partide. Motivul pentru care fostul ministru al Sănătăţii a vrut să discute cu toţi reprezentanţii judeţului este ceea ce el numeste dezvoltarea deficitară a Bihorului, de când este în umbra Clujului. Iar cum Guvernul Ponta vrea să definitiveze reorganizarea ţării şi să păstreze numai opt regiuni, cele de dezvoltare, membrii UDMR cred că acest lucru ar fi în defavoarea bihoreni.
Attila Cseke - deputat UDMR de Bihor
„Cred că vinovatul ar putea fi sistemul de regiuni de dezvoltare pe care îl avem astăzi şi pe care trebuie să-l schimbăm. Pentru acest lucru e nevoie de o acţiune concentrată a tuturor forţelor politice".
Toţi cei prezenţi i-au dat dreptate lui Cseke. Preşedintele PNL Bihor a şi înaintat deja o propunere către colegii săi de partid, în care face lobby pentru reorganizarea teritorială cu 10 regiuni.
Cornel Popa - preşedintele PNL Bihor
„Am încercat să fac acest demers propunând după modelul voievodatelor din Polonia, care este din ce în ce mai mult agreat ca şi model de construcţie teritorială".
Au fost şi participanţi care au arătat că demersul, deşi lăudabil, nu este unul viabil, deocamdată. Oradea nu este centru cultural, sportiv si nici nu are aeroport internaţional, condiţii obligatorii pentru „sufletul" unui centru regional.
Ioan Mang - preşedintele PSD Bihor
„Trebuie să recunoaştem că avem câteva carenţe, dacă ne uităm pe o propunere de condiţii ca un oraş să devină centru regional constatăm că îndeplinim o singură condiţie: că avem universitate acreditată internaţional".
Alexandru Kiss - preşedintele UDMR Bihor
„Dacă nu avem curajul să spunem că nu suntem de acord, atunci se va realiza în mod sigur".