Drumul judeţean dintre Acâş şi Mihăeni nu a fost reabilitat niciodată de când a fost construit. Cea mai afectată este o porţiune de patru kilometri, unde muncitorii au mai plombat din când în când gropile.
"Soțul meu lucrează la Ardud și în fiecare zi face naveta cu mașina noastră și e foarte rău drumul."
"Arată într-un hal catastrofal. Din 2007-2008, tot s-a mai plombat, s-a mai lucrat pe drumul respectiv din partea Consiliului Județean, dar plombările au ținut puţin: o lună, maxim două luni", susţine Tibor Balogh, viceprimarul comunei Acâș.
Din cauza stării drumului, firmele de transport care asigurau naveta localnicilor sau îi duceau pe copii la şcoală au renunţat anul trecut la staţia din Mihăeni.
"Şi copiii trebuie să trezească la ora 5 să ajungă la Satu Mare la școală și până la ora 8 trebuie să stea două ceasuri acolo în frig", spune un părinte.
De drumul rău se plâng şi turiştii care merg spre Băile Mihăeni.
"- Drumul este foarte prost.
- Vă deranjează acest lucru?
- Cel mai mult... cel mai mult."
De pierdut au şi oamenii de afaceri din localitate, care estimează că o treime dintre turişti nu s-au mai întors din cauza drumului prost.
"Fiecare turist care ajunge la poartă primul lucru pe care îl întreabă - nu mai întreabă de băi, întreabă de drum: că cine administrează drumul și cum de există un asemenea drum în țara noastră", spune Alexandru Oros, patronul băilor termale din Mihăeni.
Autorităţile judeţene promit că reabilitarea drumului va fi făcută în acest an, după ce porţiunea de patru kilometri a fost inclusă într-un proiect de modernizare.
"Acolo se va lucra în profunzime - adică până la fundația drumului, pentru că acestea sunt drumuri vechi, nu sunt calibrate pentru circulația din ziua de azi, nici pentru tonajul la trafic greu", susţine Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare.
Refacerea drumului se află în acest moment în faza de licitaţie.
Reporteri: Bogdan Costea, Adrian Ciucuriţă
Operator: Robert Rezmuves