Dezvoltare cu fonduri mai puțin utilizate

Data actualizării: Data publicării:
VO fonduri europene

Oradea poate deveni un oraş smart şi turistic cu ajutorul unor linii de finanţare europene mai puţin cunoscute. Acestea pun accentul pe ecologie, conservarea patrimoniului cultural şi promovarea inovării urbane.

Cum pot fi accesate aceste fonduri au explicat specialiștii asociaţiei "Comunităţile Locale Riverane Dunării", în cadrul unei conferințe organizate în Oradea. Aceștia au precizat că pentru proiecte de acest gen este necesară implicarea mediului academic, a autorităţilor locale şi judeţene şi a oamenilor de afaceri.

Sever Avram, Asociaţia CLDR România: "Tot teritoriul României, deci şi judeţul Bihor, este eligibil pentru proiecte dunărene, fie transfrontaliere, fie transnaţionale, pentru că problemele cele mai mari ale Dunării sunt cele de pe afluenţii Dunării. Mă refer la riscuri climatice, la problemele de mediu, în general, la realizarea unei standardizări urbanistice."

Brânduşa Covaci, cercetător Academia Română: "Vrem să facem un pol de incubator de afaceri aici în Oradea, pentru că aveţi o poziţie strategică. Poziţia strategică este atât din punct de vedere geografic, deci vorbim de geostrategie, cât şi din punct de vedere uman."

În acelaşi program sunt implicate şi alte ţări, precum Ungaria şi Austria.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri