Cele 6 cursuri au o durată între 3 și 5 luni, în funcție de complexitate, şi vor fi predate de formatori specializați. Cursanţii vor face practică la firmele implicate în proiect. Primele vizate de aceste cursuri sunt persoanele cu o situație financiară precară.
"Încercăm ca partea de practică să o facem la cămine de bătrâni, la case de copii, să încercăm să deschidem și spre partea socială și să aducem un zâmbet", dă asigurări Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor.
Şomerii înscriși la cursuri primesc mai multe facilităţi. "Decontarea abonamentelor pe mijloacele de transport în comun, a analizelor necesare pentru ocupația în care se perfecționează, diplomele sunt recunoscute la nivelul Uniunii Europene", detaliază Teofil Popa, consilier superior în cadrul AJOFM Bihor.
Cei care au urmat cursurile recunosc utilitatea acestora. "Am făcut vreo patru cursuri. Datorită unui curs am lucrat în străinătate."
La cursuri pot participa și persoanele care revin din concediul de creștere a copilului şi cei care au ieşit din pensia de invaliditate. Înscrierile se pot face până pe 31 ianuarie, iar cursurile vor începe în prima săptămână a lunii februarie.
reporter: Claudiu Mihuț operator: Monica Pop editor web: Adrian Laboş