Noua procedură este valabilă din 1 octombrie şi poate fi folosită doar dacă solicitantul are un bilet de trimitere de la medicul de familie şi o conexiune la internet.
"Pentru acest lucru pacientul va intra pe site-ul nostru scm.ro şi va accesa această pagină. El se va putea programa pentru consultaţiile din ambulatoriul de specialitate pentru prima etapă", explică Elena Moldoveanu, managerul Spitalului Municipal din Oradea.
"Aici un calendar în care-şi selectează data în care-şi doreşte să se prezinte. Îşi va alege specialitate care este înscrisă pe biletul de trimitere, îşi va selecta medicul la care doreşte să ajungă şi îşi selectează ora la care doreşte să ajungă la consultaţie", a detaliat managerul.
Informaticienii spun că aplicaţia este sigură, iar utilizatorii nu trebuie să-şi introducă datele personale când doresc să obţină o programare.
"Datele care sunt colectate de la pacient sunt datele minime necesare: o adresă de email, numărul de telefon seria şi număr bilet de trimitere şi doctorul emitent. Fără cod numeric personal, fără serie de buletin", spune Adrian Stan, inginer IT.
Oficialii spitalului spun că aplicaţia online este binevenită, mai ales că numărul de pacienţi care solicitau să fie văzuţi de un medic specialist este în creştere.
"Încercăm să degrevăm personalul nostru şi să dăm acces mai uşor pacienţilor care doresc să vină la noi la serviciile medicale din cabinete", precizează Călin Barabaş, director în cadrul Spitalului Municipal din Oradea.
Pacienţii îşi pot programa în continuare consultaţiile şi la recepţia spitalului municipal din Oradea. Aplicaţia online mai este utilizată în spitalele din Bucureşti, Deva, Zalău şi Bacău.
Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Florin Lucuţa