Viteza şi îndemânarea au fost esenţiale pentru pompierii înscrişi în concurs. Împărţiţi în 24 de echipaje, salvatorii şi-au demonstrat abilităţile la descarcerarea din vehicule și la acordarea primului ajutor calificat. Cele două probe s-au desfăşurat în acelaşi timp şi doar primele patru echipe la fiecare dintre ele s-au calificat în faza finală. Printre acestea s-au aflat şi pompierii bihoreni.
"În primul rând o pregătire asiduă, dăruirea profesională și experiența", dezvălui plt. maj. Daniel Popa, comandantul echipei de descarcerare ISU Crişana.
De pe margine, spectatorii au privit cu admiraţie evoluţia salvatorilor.
"Este o meserie foarte grea, riscantă, dar foarte frumoasă, căci poți să ajuți oamenii în siutuații deosebite, și-ți dă o satisfacție extraordinară."
Cei mai încântaţi au fost copiii.
"- Îți place spectacolul? - Da. - Ce-ți place mai mult? - Depărtătorul. - Dar mașinile? - Îmi plac și mașinile."
"- Ți-ar plăcea să fii pompier. - Da, de la 5 ani visez să fac asta."
"Scopul Competiției Naționale de Descarcerare șI Acordare a Primului Ajutor Calificat îl constituie dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul descarcerării și acordării primului ajutor calificat, dar și schimbul de bune practici", a precizat locotenentul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.
Ambele probe ale competiţiei au fost câştigate de echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, urmate de pompierii bihoreni.
Reporter: Remus Popovici Operator: Constantin Gheorghiță