Compania de Apă Oradea, reclamată pe reţele de socializare din cauza apei murdare de la robinete
Data publicării:
Apă maro la robinet. De asta au parte orădenii după fiecare intervenţie la reţelele de apă din oraş. Compania de Apă Oradea susţine că spală frecvent conductele şi că orădenii trebuie să aibă răbdare până când lucrările cu fonduri europene vor fi terminate. Până atunci însă, curg reclamaţiile pe reţelele de socializare din partea consumatorilor.
"Domnilor de la compania de apă, vă invit la un pahar de apă de la chiuvetă." Este invitaţia postată recent pe un grup de Facebook de o orădeancă sătulă de apa murdară care îi curge la robinet. Situaţia nu este singulară, spun localnicii care se lovesc destul de des de această problemă.
"Dimineața când fac baie, atunci vine ruginită și o las să se umple pe jumătate vana, până când se limpezește apa."
Pe internet au apărut imagini ale unor tricouri şi prosoape albe care după spălare au devenit maro.
Medicii ne avertizează să nu consumăm această apă.
"Efecte negative ar putea fi asupra stării de sănătate, pentru că nu știm exact ce conținea apa ruginie. Poate să conțină plumb, din cauza țevilor folosite în instalațiile de apă. Coroziunea de pe interiorul țevilor poate să ducă la manifestări de tip digestiv, enterocolite, gastro-enterocolite sau alte afecțiuni ale tubului digestiv", atrage atenţia dr. Andrei Csep, medic internist.
Oradea trece printr-un amplu proces de schimbare a magistralelor de apă şi căldură, prin proiecte europene de zeci de milioane de euro. Lucrările vor reduce pierderile, însă acum creează disconfort prin calitatea apei care ajunge la consumatori.
"La reluarea serviciului de alimentare cu apă, apar aceste disfuncţionalităţi în serviciul de alimentare. Am luat decizia să facem aceste spălări pe magistrale de alimentare cu apă de pe malul stâng, urmând ca săptămâna viitoare să facem spălări şi pe malul drept al Crişului Repede", a precizat Alin Sas, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Oradea.
Orădenii care se confruntă cu această problemă pot solicita Companiei de Apă să intervină. Prin spălarea hidranţilor din zona afectată, calitatea apei se va îmbunătăţi semnificativ, spun reprezentanţii societăţii.