În rechizitoriul DNA Oradea, anchetatorii au arătat că Adrian Bota a cerut şi a primit de la o persoană 24 de euro şi două terenuri care la acea dată valorau 150 de mii de euro. La acestea s-au adăugat obiecte de mobilier ori plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte.
În schimbul banilor şi bunurilor primite, comisarul ar fi promis că va audia mai multe persoane într-un dosar pe care îl instrumenta. Declaraţiile astfel obţinute urmau să fie folosite de cel care i-a dat banii în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare și a pronunțării unei hotărâri de achitare.
Anchetatorii spun că poliţistul ar mai fi susţinut că va "interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu-Mare la care fusese repartizată inițial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel Oradea, prin intermediul unui polițist, pentru ca aceștia să admită în fond cererea de revizuire și să pronunțe hotărâri de achitare a denunțătorului".
Pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influență, comisarul Bota i-ar fi cerut lui Vasile Nagy "să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, au figurat persoane apropiate din cercul relaţional al celor doi inculpaţi, fără ca acestea să achite vreodată prețul acelor terenuri." Din acest motiv, Nagy este acuzat de complicitate la spălare de bani.
În aprilie, când a fost prezentat judecătorilor, comisarul Adrian Bota şi-a pledat nevinovăţia şi a susţinut că totul este o înscenare.
Sprijiniţi de DGA şi SRI Satu Mare, procurorii DNA Oradea au pus sechestru pe bunurile comisarului Adrian Bota şi i-au poprit banii din conturi. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bihor.
Editor web: Adrian Laboş