Potrivit administratorului CET Oradea, în următoarele luni vor fi trimişi în şomaj zeci de muncitori. Până la sfârşitul anului, din cei 539 de angajaţi vor rămâne 512. Anul viitor vor fi disponibilizaţi alţi 20 de muncitori. Pe lângă aceasta, din aprilie, un cazan va fi trecut pe gaz. În acest sens, şefii societăţii orădene negociază semnarea unui contract cu transgaz, care oferă Preţuri mai mici.
"Pe perioada de vară, când vom lucra cu acest cazan, în mod normal, pe costurile actuale vom cheltui 33 de milioane de lei, iar în situația în care vorbim de o racordare la Transgaz vorbim de o economie de 7-8 milioane de lei", spune Stănel Necula, administratorul special al CET Oradea.
Alte măsuri care au dus deja la reducerea pierderilor au fost intrarea în insolvenţă a Electrocentrale şi apariţia firmei de distribuţie a căldurii. Administratorul CET spune că separarea societăţii Termoficare Oradea a dus la reducerea pierderilor de la o estimare de 100 de milioane de lei, la 77 de milioane de lei.
Pentru acest an, conducerea Termoficare Oradea își dorește să contorizeze toată suprafața orașului.
"Pentru asta am nevoie de 450 de contoare de energie termică și 280 de contoare de apă caldă asta ca să fie contorizarea maximă. Mi-aș dori o contorizare către asociații cu acele contoare cu citire de la distanță", susţine Mihai Cabai, directorul societăţii Termoficare Oradea.
Echipele societăţii s-au confruntat în ultima parte a anului trecut cu aproape 300 de avarii ale reţeţelor de apă caldă. Pentru remedierea defecţiunilor au fost înlocuite conducte pe o distanţă de mai bine de 3 kilometri.
reporter: Claudiu Mihuț operator: Constantin Gheorghiță