dr. Simona Mihuţiu - directorul centrulul oncologic din Oradea
"Condiţii absolut extraordinare pe partea de spitalizare de zi, pe dotare pe radioterapie cu aparatura de ultima generaţie la nivel european."
dr. Ovidiu Pop - directorul Spitalului Municipal din Oradea
"Radioterapie, ambulator şi spital de zi se situează la parter. Etajele 1,2 sunt destinate internarilor sectie de 70 de paturi."
Pe scurt, asta oferă din 2 decembrie 2012 centrul oncologic din Oradea. Pentru a ajunge aici a fost nevoie de mai bine de doi ani de muncă. Povestea noii instituții medicale începe în vara lui 2010, cand consilierii locali au aprobat realizarea unui centru de tratare a cancerului in oras. Anul trecut au fost ncepute lucrrile, iar la inceputul acestui an proiectului initial ce prevedea două etaje i-au mai fost adaugate incă doua. Astfel, valoarea totală a proiectului a urcat la 29 de milioane de lei.
Din cele 6,5 milioane de euro 80% le-a oferit ministerul, 20 % consiliul municipal iar alte 200 de mii de euro au venit de la donatori privaţi.
Centrul a fost dotat cu un modern accelerator liniar de particule, in valoare de peste un milion si jumatate de euro.
dr. Edina Morvay - directorul centrului de radiologie a centrului Oncologic
"Radioterapia pentru noul centru oncologic insemnă că ne putem alinia la Europa. Având un accelerator liniar care este ultimul model , cel mai performant ce poate exista intr-un judeţ."
dr.Simona Mihuţiu - directorul centrulul Oncologic
"Include chimioterapia, radioterapia oncologică, paleaţie şi toţi medicii care concura in tratamentul multimodal al cancerului."
dr. Raed Arafat - ministrul Sănătăţii
"Acesta va scădea presiunea pe centrul oncologic de la Cluj, mai ales pe radioterapie si va prelua si bolnavii din alte două judeţe."
In fiecare an, in Bihor sunt diagnosticati doua mii de noi bolnavi de cancer. Prin cei aproape 20 de mii de suferinzi de aceasta boala, judetul se afla pe locul trei intr-un clasament national al celor afectati de cancer.