De peste 100 de ani, la Medieşu Aurit, din judeţul din Satu Mare, se fabrică diverse sortimente de pălincă, dupa o reţetă secretă. Licoarea produsă aici a fost recunoscută pe plan european ca "produs natural" şi a devenit brand al judeţului. Silviu Zetea, proprietarul fabricii de palincă, este cel care a creat reţeta lichiorului de prune care ajunge în bomboanele unei fabrici de ciololată.
"O ţuică de calitate, care dă o putere alcoolică produsului, în concentraţie mică, un extract din prune concentrat şi mierea de albine, fiindcă este un lichior atipic", spune Silviu Zetea, producător de băuturi alcoolice.
"E probabil unul dintre singurele lichioruri naturale de la noi de pe piaţă, e un produs la care am lucrat câţiva ani buni", este de părere Gerard Zetea, fiul producătorului de băuturi alcoolice.
Bomboanele de ciocolată cu ţuică de Zetea se găsesc deocamdată doar în câteva magazine din Satu Mare.
"Este o pralină foarte delicioasă, cu un gust pregnant de lichior de prune, pare a fi, dulce, rafinată."
"Sunt foarte gustoase, sunt cu ţuica românească, de-a noastră."
Pralinele cu ţuică vor ajunge şi în alte magazinele din ţară până la finalul anului. Producătorii spun că au cereri şi de peste hotare.
Reporter: Anca Deac
Operator: Kristian Kosa