Bihorul devine un județ tot mai sigur. Este concluzia bilanțului pe anul trecut al Poliției bihorene, care arată o scădere, pentru al șaselea an consecutiv, a infracționalității în zonă. Toți autorii faptelor de mare violență, dar și șoferii care au fugit de la locul accidentelor au fost prinși. În plus, au fost date 31 de mii de sancțiuni, în valoare de aproape 11 milioane de lei.
„Infracţionalitatea sesizată a scăzut cu 1%, infracţionalitatea în şcoli şi în proximitatea acestora a scăzut cu circa 27%. Autorii de mare violenţă, omor, tentativă, lovituri cauzatoare de moarte sau vătămări corporale grave au fost identificaţi în procent de 100%”, a declarat comisarul-şef Alin Haniş, șeful Poliției Bihor.
Scăderi au fost în ceea ce privește furturile din locuințe și din societăți comerciale. Peste 90 de patrule au acționat zilnic în Bihor, iar de-a lungul anului trecut au fost organizate în jur de 900 de razii și acțiuni și au fost date amenzi în valoare de aproape 11 milioane de lei.
Polițiștii de la Ordine Publică au constatat peste 1500 de infracțiuni în flagrant delict, iar în fiecare zi au fost făcute 60 de solicitări de intervenție a oamenilor legii.
„În ce priveşte evaziunea fiscală, (...) s-au recuperat prejudicii în sumă de 3.107.000 de lei şi s-au pus în aplicare măsuri asiguratorii dispuse de magistraţi în valoare de 28,9 milioane de lei”, a spus șeful Poliției Bihor.
O scădere s-a remarcat și în ceea ce privește numărul accidentelor grave: de la 201 acum doi ani, la 172 în 2017. Viteza prea mare a provocat cele mai multe evenimente rutiere, urmată de neacordarea de prioritate.
„Au fost identificaţi în proporţie de 100% autorii accidentelor de circulaţie a căror conducători auto au părăsit locul accidentului şi nu sunt puţine- 49 de cazuri”, a anunţat comisarul-şef Alin Haniş.
În cursul anului trecut, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au participat la 972 de misiuni cu grad ridicat de periculozitate.
Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş