Cuiburile, aşa cum au fost denumite micile construcţii, sunt amplasate pe aleile parcului din Carei, şi conţin câte 15 volume. Cei mai curioşi sunt elevii, care spun că lectura obligatorie inclusă în programa școlară e mai plăcută în biblioteca verde.
"E plăcut, e în natură, eficient, atractiv."
"Este de mare folos pentru tinerii din ziua de astăzi care sunt captați de tehnologie. Măcar așa se mai relaxează și ei puțin."
"Am observat că din ce în ce mai mulți tineri încep să caute cărţile. Probabil din curiozitate la început, după care vedem persoane care vin în mod regulat, îi vedem în mai multe zile la rând. Probabil găsesc o carte care le place și vin să o studieze", dezvăluie Adrian Ștefănuț, referent cultural.
Cărțile puse la dispoziția trecătorilor sunt scrise în română, maghiară, engleză sau franceză.
"Ne-am gândit, având aici în mijlocul orașului un parc dendrologic de 10 hectare, cu alei și cu bănci, ce ar fi să le dăm posibilitatea celor care să își petreacă timpul liber aici în parc să aleagă o carte, să o citească?", explică Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Sport Carei.
"Este un câștig pentru noi, profesorii, pentru că putem să lucrăm mult mai eficient la clasă", susţine Alina Iacobuț, profesoară de limba română.
Cuiburile cu cărți vor putea fi "explorate" pe tot parcursul verii. Pasionații care doresc să continue lectura acasă pot să și împrumute cărțile.
Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău
Editor web: Adrian Laboş