Ilinca Bancui e unul dintre copiii care au crescut cu poveștile din mediul virtual.
"- Am văzut că te-ai uitat la Cei trei purceluși. Ți-a plăcut?
- Da."
Că aplicațiile sunt de mare ajutor o recunoaște și bunica ei. Educator de meserie, a observat repede efectul acestora asupra copiilor. "Lucrez în domeniu, lucrez cu copiii, sunt educatoare și folosim destul de des acest mod de a prezenta poveștile. Sunt mult mai atractive", a observat Ana Todoca, bunica Ilincăi.
Așa se explică cum o aplicație creată în Oradea, în 2013, a devenit foarte populară. A fost descărcată de aproape 50 de mii de ori și a strâns în jur de 200 de mii de vizualizări pe youtube.
"Aplicația îi făcută în așa fel încât orice copil, începând de la vârsta de 2, 3 ani poate să își pornească povestea, să interacționeze cu ea și cu jocurile de memorie și puzzle și de colorat care sunt dezvoltate în aceste aplicații", a detaliat Cătălin Rus, administratorul agenției de marketing digital.
A fost unul dintre primele proiecte create de compania din Oradea. Cu toate astea i-a atras imediat pe graficienii sau actorii din oraș.
"Pentru mine, având îîn vedere faptul că fac dublaj de desene animate deja de 15 ani și sunt actor la Teatrul de Păpuși, am fost în domeniul meu, în mediul meu și a fost o adevărată plăcere să știu că pot ajuta și în alt fel poveștile românești, pentru a fi mediatizate", spune Florian Silaghi, actor.
"M-am gândit să îmbin și pasiunea asta a mea de muzică și am compus coloana sonoră de la Cei trei purceluși. Chiar cred că în 20-30 de minute am venit deja cu ideea și după aceea am înregistrat", povesteşte şi Sorin Vancea, programator.
Echipa de programatori are în plan să dezvolte aplicația care spune povești și să le prezinte copiilor și alte personaje de basm.
Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves