Prima persoană care a adoptat un animal de la Grădina Zoologică din Oradea este Ana Marossy, un biolog orădean, care a ales o suricată, dar mai vrea să înfieze şi un lup.
"Tare m-am bucurat de practica aceasta a grădinii zoologice și m-am grăbit să adopt, mai ales că marea mea feblețe actuală sunt suricatele. Am adoptat mica femelă suricată, am botezat-o Sisi", povesteşte Anna Marossy.
"Ideea este foarte bună, pentru că fiecare ar trebui să participăm cu cât de puțin."
"Aș adopta un papagal Ara, vorbitor, colorat."
"Cei doi leoparzi dintr-un adăpost al parcului zoo nu mai sunt de acum orfani pentru că au fost deja adoptați, iar părinții adoptivi au plătit taxa de 100 de lei pe an pentru întreținerea lor. De aceeași soartă fericită au avut parte alte câteva zeci de animale de la grădina zoologică din Oradea pentru că în numai o lună s-au făcut 35 de adopții", a constatat Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.
Cei care adoptă animalele de la Grădina Zoologică primesc un certificat cu numele necuvântătoarelor şi plătesc o taxă de o sută de lei pe an pentru întreţinerea lor. Firmele care fac acest gest plătesc 500 de lei pe an. Drept răsplată "părinţii adoptivi" vor intra de două pe an ori gratuit să viziteze animalele.
"Foarte interesant este că părinții adoptivi sunt din toată țara, nu numai din Oradea. Avem părinți adoptivi în București, în Baia Mare, la Vatra Dornei. Încurajăm apropierea de animale, apropierea de natură, încurajăm vizitele la grădina zoologică", a transmis Tibor Bimbo Szuhai, administratorul Grădinii Zologice din Oradea.
Grădina Zoologică din Oradea are peste 650 de animale din 150 de specii. În fiecare lună administratorii cheltuie aproape 40 de mii de lei pentru întreţinerea lor.
Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Darius Pop