Şeful Inspectoratului Şcolar Bihor şi inspectorul responsabil cu școlile din zonă au vrut să afle dacă cei 16 profesori ale căror nume apar în scrisoare îşi asumă acuzele. Dascălii le-au transmis că nu au nicio legătură cu plângerea împotriva directorului şi că se simt folosiţi într-un război care nu este al lor.
"Cine are să reclame ceva școlii, să vină în numele lui, să fie o persoană verticală", cere Elisabeta Cozma, învățătoare la Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Marghita.
"Am încercat să ținem departe această problemă cel puțin față de elevi ca să ne putem desfășura activitatea normal. În schimb, vuiește tot orașul și nu ne convine nu ne simțim bine", este de părere și Marius Turc, profesor la același colegiu.
Inspectorii au mai cerut documente referitoare la contabilitatea şcolii şi la achiziţiile făcute în ultima perioadă. În acest fel, vor să verifice acuzaţiile conform cărora directorul colegiului, Marcel Sas (foto), ar fi cerut bani pentru fondul şcolii şi i-ar fi obligat pe părinţi să vireze 2% din impozitul pe venit spre o anumită asociaţie.
"În acest moment activitatea educativă se desfășoară în condiții normale, dar în continuare școala va fi supusă unui proces de monitorizare. Ba mai mult, am decis să efectuăm un raport de audit pe partea financiară", a declarat Daniel Negrean, șeful Inspectoratului Şcolar Bihor.
În următoarele zile, funcţionarii primăriei locale vor verifica şi ei cum au fost investiţi banii de către conducerea liceului din Marghita.
Ancheta de la colegiul Octavian Goga a fost cerută de ministrul Educaţiei Remus Pricopie, care a declarat la Digi24 că problemele de la Marghita au fost semnalate încă de anul trecut şi au fost urmate de mai multe controale.
reporter: Claudiu Mihuț
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboș