Drumul a fost împărţit în trei tronsoane, iar conducerea CNADNR dă asigurări că drumul va fi gata până în luna noiembrie. Șeful companiei de drumuri susţine că noua şosea va fi rezistentă la traficul greu, dar că pentru amenajarea marginilor şi podeţelor va fi organizată o nouă licitaţie. Prioritar este asfaltarea drumului care nu a mai avut parte de reparaţii serioase de mai bine de 20 de ani.
Narcis Neaga, directorul CNADNR: "Pe lotul trei, dinspre Oradea spre Beiuș, 3,2,1 dinspre Oradea spre Beiuș, a început frezarea. Noi credem că în octombrie sau prima decadă a lui noiembrie e gata cu asfalt acest drum."
Eugen Cecan, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj: "Noi pe acele tronsoane folosim și emulsie cam 2,5% pe metru pătrat, asta înseamnând 8 virgulă ceva kilograme de emulsie să-i dea o elasticitate; tocmai în momentul în care venim cu stratul de asfalt să nu se lase două structuri dure. Noi am reciclat până acum, pe regionala Cluj în jur de 200 de kilometri, am ajuns la capacități portante până la 12,8 tone pe osie. Reciclarea nu am inventat-o nici eu, nici alții, au inventat-o țările dezvoltate care au infrastructură corespunzătoare."